Knowledge Centre

Knowledge Centre

New Year Offer
Book Now & Avail UPTO 15% OFF - on all Treatment Packages

New to Yoga

Knowledge Centre

Ancient Indian medicine heeft twee pijlers waarop de gehele structuur is gebaseerd: Ayurveda en Yoga. Deze twee facetten van Indiase medicatie zijn duidelijk verschillend en toch is er een iota van gelijkenis tussen hen. Bijvoorbeeld, beide disciplines volgen de leringen die het gebruik van natuurlijke componenten in hun praktijken dicteren. Beide werken als de geest en het lichaam in harmonieuze staat zijn met elkaar en de omgeving. Om te zeggen dat Ayurveda en Yoga de tegengestelde kanten van dezelfde munt zijn, zou geschikt zijn.

Yoga is afgeleid van het Sanskrit woord "Yuj", wat betekent "verenigen". Deze eenwording is dubbelzinnig en staat open voor meerdere interpretaties. Sommigen zouden kunnen zeggen dat deze vereniging de unie is tussen lichaam en ziel, terwijl sommigen kunnen stellen dat dit de eenheid van sterfelijke en onsterfelijke entiteiten is. Wat de interpretatie ook is, Yoga is ondubbelzinnig de mix van verschillende fysieke, mentale en spirituele disciplines die een lichaam helpen om geestelijke rust en lichamelijke overheersing te bereiken.

De effecten van Yoga op de levensstijl van een persoon is ongelooflijk. Het verbetert niet alleen het gezondheidskwotiënt van een individu maar brengt ook radicale veranderingen in zijn gedrag en perceptie van de wereld op. Door middel van yoga blijven maladies ver weg en het lichaam reinigt zichzelf. Yoga bewijst dat eenvoudige methoden die het potentieel van de natuur gebruiken veel beter zijn dan dure medicijnen en belachelijke behandelingen.

x
2021 World Spa Awards
India's Best Wellness Retreat 2021
Kairali – The Ayurvedic Healing Village, P.O. - Olassery, Kodumbu, Palakkad Dist. - 678551, Kerala (INDIA)
19 May 2021 to 08 Sep 2021
An Ayurvedic Health Retreat amid the picturesque environment of God’s Own Country, Kairali-The Ayurvedic Healing Village
Want to understand the ancient science of Ayurveda and the secret to fit body & mind, Yoga?
Cure for ailments through Ayurveda is now available near to you through Kairali Ayurvedic Centres
Kairali Ayurveda is engaged in manufacturing a wide array of Ayurvedic proprietary and classical products